Blogger Widgets

maanantai 7. toukokuuta 2012

projektin 5.päivä eli 4.5.2012

Olipas kiireinen viikonloppu: kävin kirpputoreilla, Ruotsin puolella ja jopa siivosin. Nyt voin sanoa pari sanaa perjantaista, 4.5.2012, joilloin jatkoin projektin parissa uurtamista.

Ilokseni voin ilmoittaa, että loppusuoralla ollaan! Kaikki äänet ja clipit ovat paikoillaan kuten myös alku- ja lopputekstit. Vielä värien korjailu ja voin julistaa animaationi valmiiksi. Dear Goddess, it has been a long trip.
Kirjoitin alku- ja lopputeksteihin kaiken tarvittavan kuten esimerkiksi avustajat ja musiikin. Olen edellisissä animaatioissani käyttänyt Kevin MacLeodin musiikkia (http://incompetech.com/ ), ja nytkin löysin tätä projektia varten sopivia kappaleita hänen nettisivuiltaan: ”Music Box Theme”,  Scheming Weasel (faster version)” ja ”Batty McFaddin”.
Music Box Theme” aloittaa esineanimaation. Se on kaunis ja unimainen. Rakastan sitä. Kappale tuo mieleen Tchaikovskyn "Dance of the Sugar Plum Fairyn".
Scheming Weasel” lähtee soimaan Mr. Mattin syötyä kukat. Kappale tuo mustaan ruutuun kuvan jälleen ja esittää mitä Mr. Matt teki kukille katsojille visuaalisesti.
Leikkisä, pianolla säestetty ”Batty McFaddin” soi Mr. Mattin maatessa lattialla Iron Manin käristettyä hänet ja lopputekstien aikana. Tämä kappale oli vaikea valinta. Se päättää animaation hyvin humorisesti, vaikka ehkä synkempi sävel, kuten MacLeodin ”One-eyed Maestro” -kappale, olisi ollut sopivampi.
Editoimisurakan alkuvaiheessa käytin MacLeodin ”Trouble” kohdassa, jossa Mr. Matt ilmestyy ikkunaan katsoakseen mistä hänet herättänyt ääni (eli kukkien laulu) tulee. Liian dramaattista ja se poikkesi liian paljon koko animaation äänimaailmasta, joten jätin sen kokonaan pois.
Käytin paljon itse tehtyjä ääniä projektissani. Muun muassa kukkien laulu tuli suustani, lehtien kahina taas oli kasetin nauhaa. Vuodevaatteiden kahinan sain kankaan palasta. Kun Mr. Matt syö kukat ja röyhtäisee, that’s me ja niin edelleen. Minun pitää varmaan hankkia HANDY RECORDER H2 ZOOM -nauhuri itselleni, koska äänien tekeminen on hauskaa!
 Kukkien syömis-kohtaus on muuten ainoa, jossa ei näy kuvaa, vaan kaikki tapahtuu kuulemisen kautta. Editoidessani sitä havaitsin sen liian laimeaksi. Siinä ei ole mielestäni paljon tunnetta mukana. Tai olen sitten liian kriittinen kuten yleensä.
Talon sisäpuolella tapahtuviin kohtauksiin laitoin taustalle pyörimään kämpässäni nauhoittamani huminan. Nauhoitin myös ulkona lintujen laulua kello viiden maissa aamulla eräänä lauantaina. Tarkoitus oli käyttää sitä sitten taustaäänenä ulkokohtauksissa. Valitettavasti sinä aamuna tuuli liian kovaa, ja nauhoittamisesta ei tullut mitään. Käytin koulun ääniefektilevyjä apunani. Löysin sieltä myös hienon ”alert” -äänen, jonka sijoitin tilttaus -kuvaani.  
Vain yhden efektin jouduin etsimään netistä. Halusin taikasauvan helinää kohtaukseen, jossa Mr. Matt tuijottaa kastelukannua ja tajuaa tehneensä suuren virheen. Laitoin siihen myös aavemaista kukan laulua, jonka tein lisäämällä vain echo -efektin lauluclippiini.
Magic Chime 05 eli taikasauva-ääniefekti löytyi täältä: http://www.soundjay.com/magic-sound-effect.html  . Taikasauvan käyttö oli ex tempore. En tiennyt mitä loppupuolen kohtauksiin olisin laittanut, ja idea kummittelevista kukista hykerrytti. Ilman sitä ääntä animaation loppu olisi ollut äänimaailmaltaan kovin köyhä mielestäni.
Teksteistä vielä sananen ennen kuin menen nukkumaan.  Käytin teksteissä englantia. Käyttämäni fontti Adobe  Song Std L (bold) ei oikein ymmärtänyt  suomalaista äätä (=ä), joten englantia kansalle siis.
Avustajien ja musiikin lisäksi laitoin myös ketkä esiintyvät animaatiossa. ”Starring Mr. Matt & Iron Man with laulavat kukat”. En tiedä miksi laitoin Iron Manin Mr. Mattin rinnalle, vaikka Iron Man on sivuosassa kukkien kanssa. Senhän pitäisi olla ”Starring Mr. Matt with Iron Man & laulavat kukat”, eikö? Pitää muistaa tehdä muutos maanantaina tai tiistaina.
Lopputeksteissä tein ilmoituksen että “Red Lunch Box Guy  belongs to McDonalds and Iron Man character belongs to MARVEL”. En halua haastetta oikeuteen, joten lisäsin animaationi olevan ”a non-profit parody made by love and fun for entertainment purposes only” (vilkaise alhaalla olevaa kuvaa).


Animaatiossa vilahtaa myös ”Animaation Henki Production” -teksti . Se on… Hmm. Sellainen vitsi/jäänne edellisestä koulusta. Kirjoitin sen jokaiseen (tai ei nyt sentään jokaiseen :D ) editoimaani videoon. Tuntui hyvältä idealta laittaa se myös tähän projektiin näkyville, mutta nyt mietityttää. Ehkä jätän sen vain pois. 
Olisi mielenkiintoista perustaa tulevaisuudessa animaatiofirma, joka kantaisi nimeä ”Animaation Henki”. Mutta ei siitä nyt enempää.
Jouduin opettajan käskystä jättämään 10 sekuntia tyhjää animaation alkuun. Laskeskelin, että työni on silti noin kolmen minuutin mittainen (jos tarkkoja ollaan: 00:02:56:07). Taisin innostua liikaa, koska muiden animaatiot ovat huimasti lyhyempiä. Pitää katsoa tilannetta uudestaan kun teen värikorjailut ja mahdolliset poistot teksteissä. Saattaa animaatio lyhentyä J .

Näkemisiin nyt. Pitää mennä nukkumaan, jotta jaksan nousta kouluun. Kerron lisää jälleen myöhemmin.





Au revoir!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti