Blogger Widgets

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Vilkaisu Iron Man -hahmoon



introducing Iron Man

Iron Manilla on suuri osa animaatiossani. Hän ei ole päähenkilö, mutta tarinani ei saisi ilman häntä ansaitsemaansa lopetusta.






Tämän noin 10,6 cm:n pituisen figuurin ostin  viime vuonna Tornion Prismasta (Oikokatu 1, 95420 TORNIO). Olen keräilijäluonne, enkä voi vastustaa MARVEL -tavaraa, joten Rautamies lähti tiskin kautta kotiin mukaan. Se on punaista ja kultaa väreinään kantava IRON MAN 2 MOVIE SERIES: MARK VI 08 -figuuri. Figuurin pitäisi hehkua, mutta patteri kuoli.

Figuurin kaikki raajat ovat liikkuvia, ja pääkin pyörii. Oikeastaan se on sopivampi liikkuvuutensa takia animaatioihin kuin Mr. Matt, mutta oli tällä hahmolla huonot puolensakin. Se kaatui painavan kastelukannun vuoksi kesken tärkeän kuvaussession. Minä idiootti en ollut muistanut laittaa tarraa jalkoihin! Tein kohtauksen uudestaan -valkotarran kiinnittämisen jälkeen, mutta jouduin editoimis-vaiheessa yhdistämään nämä kaksi otosta välttääkseni klaffi-virheen.

Kahden otoksen yhdistämistä ei edes huomaa, koska leikkasin molempia otoksia sopivasti niin, että ne yhdistyvät mahdollisimman luonnollisesti. Iron Manin nopea liike, kävely, myös edesauttaa "illuusiossa" Alhaalla oleva kuva on siitä kohtauksesta.






Animaatiossani Iron Man omistaa laulavat kukat, jotka Mr. Matt syö. Iron Manille pukemani kankaasta tehty essu ja kastelukannu kertovat sen myös niille katsojille, jotka eivät tiedä Iron Man -hahmoa tai eivät osaa yhdistää tätä rautamiestä kukkiin pelkästään ulkona olevan kyltin avulla. Itselleni tästä nyt jälkikäteen on noussut kysymys siitä, osaako Mr. Matt lukea? Vai oliko hän vain tyhmänrohkea ja otti riskin? Hmm.





Iron Man esiintyy talon sisällä tapahtuvissa kohtauksissa, sen jälkeen kun Mr. Matt on syönyt kukat. Alkuperäisessä käsikirjoituksessani, jonka tein ennen kuin tämä animaatiokurssi alkoi, oli merkintä ELK Iron Manin kädestä. Itse kuvaustilanteessa se oli mahdotonta. Figuuri oli liian pieni, enkä saanut videokameralla rajattua ja tarkennuttua haluamallani tavalla. Tein paljon kompromisseja kuvatessani figuuria. Myös itse talo oli joidenkin alkuperäisten ideoideni tiellä. Damn you lavasteet.






Henkilökohtaisesti hauskinta oli tehdä kohtaus, jossa Iron Man iskee Mr. Mattia. Voi niitä ääniä <3 .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti